Wielrennen

Wordt supertalent Remco Evenepoel wereldkampioen? "Hij steekt er bovenuit"

Wordt supertalent Remco Evenepoel wereldkampioen? "Hij steekt er bovenuit"

Op het WK in Innsbruck lijkt er weinig kans op een Belgische zege, maar bij de jeugd zouden we de topfavorieten in huis moeten hebben. Supertalent Remco Evenepoel en Bjorg Lambrecht dingen mee bij de junioren en de beloften.

Evenepoel is nog steeds maar achttien, maar wordt volgend seizoen wel al prof bij Quick-Step Floors. Hij zal het moeten doen bij de junioren, Lambrecht bij de beloften. "Misschien hebben we bij de junioren nog een tikkeltje meer kans dan bij de beloften. In die laatste categorie zijn er vaak verrassingen op zo'n WK. Het is ook een categorie van 4 jaar, bij de junioren is dat 2 jaar. En daar stak Evenepoel er met kop en schouders bovenuit", aldus José De Cauwer bij Sporza.

"Als er een van de twee wereldkampioen kan worden, dan denk ik toch eerder aan Evenepoel. Maar ook Lambrecht heeft zeker kansen. Hij zal er de Colombianen, Italianen en goeie Denen tegenkomen. En nog renners die hem de laatste maanden zijn ontgaan. Lambrecht is zelf ook een heel jaar weg geweest uit die beloftecategorie en kan dus een verrassing zijn."

Onmiddellijk ontsnappen?

Evenepoel wint vaak na een heel lange solo. "Ik hoop dat hij het kan doen. Als dat niet onmiddellijk gebeurt en hij geraakt niet weg, dan kan dat misschien een stresssituatie opleveren. Ik weet niet of hij daar echt goed mee omkan."

Reacties 15 reacties

Gerelateerd nieuws