Wielrennen

Bijna gestopt als eliterenner zonder contract en straks naar het WK: Meurisse geeft een bredere inkijk

Bijna gestopt als eliterenner zonder contract en straks naar het WK: Meurisse geeft een bredere inkijk

Xandro Meurisse is dezer dagen een druk gesolliciteerd man, want iedereen wil het buitenbeentje uit de WK-selectie nu wel eens echt leren kennen. De renner van Wanty-Groupe Gobert gaat er graag in mee. Hij geeft wat meer uitleg bij zijn bestaan als profrenner.

Het had ook anders kunnen lopen. Toen hij niet doorbrak bij Lotto, dacht hij aan stoppen. "Op de dag dat ik te horen kreeg dat ik stage kon lopen bij Lotto, brak ik mijn pols. Ik kon mijn kansen niet naar behoren verdedigen. Ik werd eliterenner zonder contract bij An Post en een jaar later bij Crelan-Vastgoedservice. Mijn zege in 2016 in de koninginnenrit van de Vierdaagse van Duinkerke, zorgde voor een bevrijding. Zo kon ik aan de slag bij Wanty. Anders was ik gestopt", bekent Meurisse in HNB.

Bij datzelfde Wanty is Hilaire Van der Schueren toch wel een bijzonder figuur. "We kijken soms verbaasd naar elkaar tijdens de tactische bespreking van Hilaire. Hij is van de oude stempel, maar achteraf moeten we vaak toegeven dat hij perfect voorspelde hoe de koers zou lopen. Hij legt het misschien niet zo mooi en technisch uit als op een powerpoint, maar de ervaring van Hilaire is van onschatbare waarde."

GEEN VERRASSING

En straks gaat Meurisse voor België zowaar mee naar het WK. "Mijn WK-selectie is toch geen verrassing na mijn sterke prestatie op het EK? Al ben ik wel een beetje geschrokken van bepaalde reacties op sociale media. Maar je kan toch niet met allemaal kopmannen aan de start staan? Ik cijfer mij volledig weg, ik zal alles doen wat mij gevraagd wordt. Op het WK zal ik bewijzen dat ik mijn selectie waard ben."

Reacties 11 reacties

Gerelateerd nieuws