Sniper Cycling aanvaardt 'dringende reden' van Wout Van Aert niet, rechtbank moet oordeel vellen

Redactie
| 15 reacties
Sniper Cycling aanvaardt 'dringende reden' van Wout Van Aert niet, rechtbank moet oordeel vellen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft toestemming gekregen om als individuele prof aan de start te staan van de Amerikaanse Wereldbekers, maar er kwam ook nieuws vanuit het kamp van Nick Nuyens. De teammanager van Sniper Cycling aanvaardt de 'dringende reden' niet, waardoor de rechtbank onvermijdelijk is.

Wout Van Aert brak zijn contract eenzijdig door een 'dringende reden' omdat er afgelopen weekend iets was gebeurd wat niet door de beugel kon. Van Aert en zijn raadsman Walter Van Steenbrugge wilden niet kwijt wat juist, maar volgens goed ingelichte bronnen wilde Nuyens het personeel van de ploeg een contract laten ondertekenen waarin stond dat Van Aert het onmogelijk maakte om verder samen te werken. 

'Geen ernstige feiten'

Van Aert zijn advocaat ging er van uit dat Nuyens de 'dringende reden' voor de contractbreuk zou aanvaarden, maar dat doet de teammanager dus niet. "Wat ons betreft zijn er geen ernstige feiten", aldus persverantwoordelijke Ward Callens in HLN

Dat betekent dat de zaak tussen Nuyens en Van Aert vervolgd wordt in de arbeidsrechtsbank. Die zal beslissen wie van beide partijen gelijk heeft én vooral of Van Aert een schadevergoeding moet betalen. Als de rechtbank hem geen gelijk geeft, zal hij wellicht een schadevergoeding van Nuyens mogen ontvangen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties