Zilveren plak op WK een complete verrassing: "Toen wist ik al: wie mij hier klopt, pakt goud"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Zilveren plak op WK een complete verrassing: "Toen wist ik al: wie mij hier klopt, pakt goud"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toegegeven, op een medaille hadden we niet echt gerekend bij de tijdrit van de beloften. Maar Brent Van Moer verraste vriend en vijand met een zilveren plak op het WK.

Alleen regerend wereldkampioen Mikel Bjerg dook nog onder de straffe tijd van de Waaslander. "Ik had dit totaal niet verwacht", vertelde een blije Van Moer bij Sporza. "Ik was naar hier gekomen om ervaring op te doen. Ik ben nog maar 20, ben een tweedejaarsbelofte. Kevin De Weert had mij meegenomen, zodat ik de komende jaren kan groeien in het tijdrijden."

"Ik had hier enorm naar toegewerkt. De laatste weken was ik zelfs nog een paar kilogram afgevallen. Mentaal was ik heel goed en uiteindelijk had ik ook nog eens een superdag. De bochten gingen perfect. Ik reed de perfecte tijdrit."

'Niet te snel starten'

Van Moer deelde zijn tijdrit perfect in. In het laatste stuk zat er in tegenstelling tot de rest geen verval op bij de Lotto Soudal U23-renner. "Kevin had me gezegd dat ik niet te snel mocht starten. Vanaf een afgesproken punt mocht ik dan voluit gaan. Maar mijn wattages bleven maar oplopen tot de finish. Toen wist ik al: wie mij hier klopt, pakt goud."

"De komende jaren ga ik me blijven specialiseren op de tijdrit. Ik ben de voorbije jaren nog speels met het wielrennen omgegaan, dus er zit nog marge op. Het oogt mooi voor de toekomst. Of ik volgend jaar al prof word? Die keuze moet ik nu nog maken", aldus de uit Beveren afkomstige renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties