Remco Evenepoel draagt wereldtitel op aan zijn voorganger: "Hèt moment om hem te vereren"

Remco Evenepoel draagt wereldtitel op aan zijn voorganger: "Hèt moment om hem te vereren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat een emotionele dag voor Remco Evenepoel. Zijn eerste wereldtitel is de beloning voor heel wat hard labeur. Bovendien waren de gedachten van Evenepoel na het afwerken van zijn tijdrit al snel bij Igor Decraene, die hem vier jaar geleden voorging.

Igor Decraene werd in 2013 wereldkampioen tijdrijden bij de juniors en overleed een jaar later op 18-jarige leeftijd. "Het was echt mijn bedoeling om Igor op te volgen. Dit was hèt moment om hem te vereren. Ik heb ook zijn ouders en broers gesproken. Ik heb deze week ook nog van hen een bericht gekregen en dat is het enige bericht waar ik nog op geantwoord heb. Als ik zie hoe zij met mij meeleven... Ik hoop dat heel die familie fier is op mij", zei Evenepoel voor de camera's van VTM.

BESTE DAG VAN SEIZOEN

Op de persconferentie voor aanvang van het WK stelde Evenepoel zich bescheiden op. Al wist hij ergens wel wat er zat aan te komen. "Ik was er al mee bezig om iedereen hier een dreun te verkopen. Maar je moet voorzichtig zijn. Als je na twee kilometer lek rijdt, is de tijdrit zo goed als over. Dit was de beste dag van mijn seizoen."

Met een Evenepoel in deze vorm mogen we ons donderdag wellicht opmaken voor een nieuwe wereldtitel. Dan wordt de wegrit bij de juniors verreden. "We gaan proberen om donderdag de dubbel te behalen. We hebben de sterkste ploeg, maar we gaan mekaar wel nodig hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties