Wielrennen

Lotto Soudal stelt één van haar nieuwste wielrensters voor

Lotto Soudal stelt één van haar nieuwste wielrensters voor

Het Belgische Lotto Soudal Ladies-team komt volgend jaar voor de dag met vier nieuwe wielrensters. Eén van hen is Danique Braam. De Nederlandse studente rechten geeft iets meer uitleg bij haar overstap.

Braam maakt zich sterk dat ze een aanwinst kan zijn voor Lotto Soudal Ladies. "Ik voel dat ik het clubniveau ontgroeid ben en dat het tijd is om de stap te zetten naar een UCI-team. Het voorbije seizoen reed ik geregeld in de aanval in een aantal UCI-koersen en behaalde ik enkele mooie resultaten."

Het is een droom om ooit de Ronde van Vlaanderen te rijden - Dominique BraamDeel deze quote:

Ze droomt alvast van nog grotere koersen. "Het is een droom om ooit de Ronde van Vlaanderen te rijden. Net als La Course en de Madrid Challenge, die tijdens de Tour en de Vuelta georganiseerd worden, omdat die grote rondes tot de verbeelding spreken."

Om hiervoor in aanmerking te komen, moet ze zelf eerst nog wat progressie maken. "Volgend jaar wil ik om te beginnen fysiek sterker worden. Ik wil graag ontdekken tot wat ik op termijn in staat ben in de Vlaamse koersen. Het rijden op de kasseien vormt geen probleem, maar ik wil vooral beter worden in het heuvelwerk en het positioneren op de smalle wegen."

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws