Wielrennen

Rik Verbrugghe over samenwerking met schoonbroer: "Greg is geen moeilijke jongen"

Rik Verbrugghe over samenwerking met schoonbroer: "Greg is geen moeilijke jongen"

Rik Verbrugghe wordt de nieuwe selectieheer van de Belgische eliterenners. De Luikenaar is natuurlijk de schoonbroer van Greg Van Avermaet, de laatste jaren telkens één van de speerpunten van de Belgische selecties.

Maar volgens de kersverse bondscoach zal die samenwerking tussen de kopman van het nieuwe CCC en zijn schoonbroer geen probleem vormen. "Zijn selectie heeft tot nu toe nooit in de weegschaal gelegen", vertelt Verbrugghe tegenover Het Nieuwsblad.

"Ja, ik ken Greg heel goed maar ik voorzie geen problemen. Hij is geen moeilijke jongen. Ik kijk er naar uit om terug met hem samen te werken. Net zoals ik uitkijk naar het werken met het team, het toeleven naar een doel, winnen", besluit de bondscoach. 

Uitdoofscenario bij Bahrain Merida

Frederik Broché, technisch directeur van de KBWB, was ook overtuigd. "Voor ons was het duidelijk dat we voor Rik moesten gaan, gezien zijn ervaring als renner, als ploegleider, als iemand die met de beloften heeft gewerkt. We hebben vooral met Rik gesproken en zijn uiteindelijk tot een akkoord gekomen. Bahrein is een uitdoofscenario, daar hebben we geen probleem mee", klinkt het. 

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws