Tim Wellens hakt knoop over 2019 door: "Het is een noodzakelijke koers"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tim Wellens hakt knoop over 2019 door: "Het is een noodzakelijke koers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens moet in 2019 opnieuw één van de smaakmakers van Lotto Soudal worden. De Belgische zegekoning van afgelopen seizoen weet dat er druk op zijn schouders ligt. En toch gaat hij opnieuw voor de Tour.

Wellens kende geen slecht seizoen met onder meer een ritzege in de Giro en winst in de Brabantse Pijl in Overijse. "Ik geef mezelf 9 op 10", aldus Wellens bij Sporza. "Ik heb een stap vooruit gezet. Ik voel me beter in koers en ik kan meer mijn stempel drukken op het verloop. In de klassiekers heb ik een eerste keer meegespeeld. Daar moeten resultaten bij komen om echt heel tevreden te zijn over mijn seizoen."

Wellens gaat volgend seizoen opnieuw voor Parijs-Nice en rijdt daarna zijn geliefkoosde Ardennenklassiekers. In de zomer volgt de Tour, waar de Lotto Soudal-renner nog geen echte successen kon boeken.

"De start in Brussel maakt het makkelijker"

Toch acht Wellens deelname aan het grootste wielercircus ter wereld in 2019 noodzakelijk. "Ik denk niet dat er heel veel renners graag naar de Tour gaan, maar het is de grootste koers ter wereld."

"Iedereen weet dat er heel veel op het spel staat. Het is een noodzakelijke koers. Of ik lang heb nagedacht over een nieuwe deelname? De start in Brussel maakt het makkelijker. Dan wil je er als Belg bij zijn", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties