Wielrennen

Deceuninck-Quick.Step volgt voorbeeld van Trek-Segafredo en Sunweb

Deceuninck-Quick.Step volgt voorbeeld van Trek-Segafredo en Sunweb

Waar sommige teams blij zijn met een ticketje voor deelname aan een bepaalde koers, is het voor Deceuninck-Quick.Step snoeien. Omdat het als topploeg natuurlijk succes in de allergrootste koersen ambieert. En omdat het over minder renners beschikt dan vroeger.

"We zijn afgeslankt van 28 renners naar 25", legt Wilfried Peeters uit aan Het Nieuwsblad. "Dan is het interessanter om in het voorjaar een dubbel programma te rijden en niet voor een driedubbel programma te gaan. Daardoor is Oman weggevallen."

Geen Ronde van Oman dus voor Deceuninck-Quick.Step. Daarmee treedt het in de voetsporen van Trek-Segafredo en Team Sunweb, die dezelfde keuze maakten. Lotto-Soudal blijft er al weg sinds 2015. Drie andere Belgische ploegen trekken er wel naartoe.

OVERVOLLE KALENDER

"We rijden in februari zowel de Tour de la Provence als de Ronde van Algarve. Een andere ploeg met onder meer Julian Alaphilippe rijdt in dezelfde maand de Ronde van Colombia. Dan ben je al snel uitgepraat", wijst Peeters erop dat een overvolle kalender de voornaamste reden is voor de afwezigheid van Quick.Step in Oman.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws