Wielrennen

Belgische klimmer acht fusie nog niet voor morgen: "Kans klein dat Israel Cycling Academy in zee gaat met Sky"

Belgische klimmer acht fusie nog niet voor morgen: "Kans klein dat Israel Cycling Academy in zee gaat met Sky"

Er stak de voorbije dagen wel een zeer opvallend gerucht de kop op: namelijk dat Team Sky, dat zoals bekend op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor, zou gaan fuseren met Israel Cycling Academy. Ben Hermans, die uitkomt voor de Israëlische ploeg, ziet het niet meteen gebeuren.

Mits een overname zou Israel Cycling Academy in 2020 nochtans kunnen deelnemen aan de Tour. "Dat zou wel snel zijn. Ik denk dat de kans klein is dat Israel Cycling Academy in zee gaat met Team Sky", zegt Hermans aan Sporza. "Het zijn geruchten, maar het kan natuurlijk."

Je gedrag in de ploegbus heeft veel invloed - Ben HermansDeel deze quote:

Voorlopig toch maar focussen op 2019. Hermans zal dit jaar opnieuw kopman zijn bij zijn ploeg. "Ik had die leidersrol wel wat onderschat. Je gedrag in de ploegbus heeft veel invloed. Dat wil ik verbeteren. Eigenlijk moet ik zeggen: 'Ik kan die koers hier winnen. Zet me af in de finale en ik zal er wel vooraan bij zijn.'"

Ligt dat wel in zijn karakter? "Zo zelfverzekerd ben ik nu ook niet. Ik heb al koersen gewonnen waarvan ik dacht dat ik niet in de top tien zou eindigen." Komt daar nog eens bovenop dat de organisatie in de ploeg niet van het allerhoogste niveau is. "Dat kan je de ploeg niet kwalijk nemen. Ze hebben minder personeel en minder middelen."

Reacties 0 reacties

Tags : Ben Hermans

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.