Astana-Belg wil koers opnieuw hip maken voor de jeugd met rapsong: "Sagan en Porte kwamen me al feliciteren"

Redactie
| 0 reacties
Astana-Belg wil koers opnieuw hip maken voor de jeugd met rapsong: "Sagan en Porte kwamen me al feliciteren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

'The first ever Pro Cycling Rap' van Astana, het heeft maandag en de dagen nadien de sociale media van de wielerwereld veroverd. Met in een glansrol: onze landgenoot Laurens De Vreese.

De Vreese kreeg al heel wat positieve reacties over zijn rapnummer van Astana. "Ik luister dikwijls naar rapmuziek: Snoop Doggy Dogg, Boef, Lil' Kleine", vertelt De Vreese in gesprek met Het Nieuwsblad. "En ik begon wat filmpjes op te nemen, waarmee ik dan naar onze Nederlandse mediaman Sven Jonker trok en naar Vlad Pritulyak, een Kazachse vriend die voor Astana werkt en als ­videoproducer een genie is."

"De bal ging aan het rollen. Ik vroeg aan de portier van het hotel of ik even mocht plaatsnemen in de duurste en leukste auto's. We deden wat dansjes, maakten wat grapjes tijdens het rappen en vermeldden onze collega's in de lyrics. We trokken daarop met het idee naar teammanager Alexandre Vinokourov, die er meteen voor te vinden was. Astana wilde al langer van zijn oude imago af."

Een seizoen aan gewerkt

"Het idee was om als 'rapper' Astana te promoten en de koers als rode draad voor het filmpje te gebruiken. Uiteindelijk heeft het een seizoen geduurd om het project af te werken, want profwielrenner zijn is ons vak, natuurlijk. Om het allemaal wat professioneler te laten ogen, huurden we op de rustdag van de decemberstage in Altea geluidsmateriaal van een studio in Benidorm."

De Vreese schittert met zijn ploegmaats dan ook in de videoclip (hieronder nog eens te bekijken). "Het is nu aan de fans om te beslissen of ze meer van dat willen. We zullen de volgende maanden een enquête houden. In het peloton is het initiatief alleszins op applaus ontvangen. Peter Sagan, ook al een social ­media-freak, kwam me al feliciteren. En Richie Porte, Oscar Gatto, noem maar op..."

'Meer sfeer'

Maar er zit dus vooral ook een bedoeling achter het rapnummer van De Vreese. "Ik hou geweldig van sfeer maken. Daar is 'The first ever Pro Cycling Rap', ons filmpje, ook voor bedoeld: om meer sfeer te brengen in de koers, om te proberen de sport opnieuw trendy te maken bij de jeugd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties