Speerpunt van Wanty-Gobert mist openingsweekend: "Extreem moe door virus"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Speerpunt van Wanty-Gobert mist openingsweekend: "Extreem moe door virus"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanty-Gobert kan in het Belgische openingsweekend geen beroep doen op Yoann Offredo. De 32-jarige Fransman laat de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne links liggen door een virus.

Offredo kwam vandaag niet meer aan de start van de tijdrit in de Ronde van de Algarve. Met een reden, zo bleek. Offredo is oververmoeid en moet noodgedwongen rust nemen. Half maart keert de 32-jarige Fransman, in 2011 nog 4e in de Omloop, normaal terug in competitie. 

Virus

Een virus speelt Offredo al een tijdje parten. "Ik ben extreem moe door een virus dat me al achtervolgt sinds de terugkeer in competitie", vertelt hij bij zijn team. "Sinds de GP La Marseillaise ben ik het goede gevoel kwijt. Ik heb geprobeerd me 100% voor te bereiden op de Vlaamse klassiekers, die o zo belangrijk voor me zijn. Maar ik ben niet in staat om de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne te betwisten."

"Vanaf dat moment besloot ik niet mee te doen aan de tijdrit in de Algarve, zodat ik naar huis kan gaan om uit te rusten en volledig te recupereren van het virus waar ik erg moe van ben. Ik hoop om half maart terug te zijn om mijn ploegmaats op stage in Spanje te vervoegen om de rest van het klassieke programma voor te bereiden."

De eerste week van maart zal Offredo normaal gezien de trainingen hervatten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties