"Eén tegen één met Boonen op de piste in Roubaix, dat is mijn droom"

Redactie
| 11 reacties
"Eén tegen één met Boonen op de piste in Roubaix, dat is mijn droom"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als voormalig kamergenoot en meesterknecht van Tom Boonen heeft Stijn Vandenbergh amper resultaten bij elkaar gefietst. De 32-jarige Oost-Vlaming koos daarom voor het kopmanschap bij AG2R La Mondiale.

De voorbije vijf jaar was Vandenbergh bij Etixx-Quick Step van goudwaarde als meesterknecht in de voorjaarsklassiekers. "Ik voelde mij goed bij Quick Step en speelde met het idee om er mijn carrière af te sluiten", zegt de boomlange Vandenbergh in Het Nieuwsblad.

Waarom gebeurde dat dan niet? "Ik wil graag mijn eigen kans gaan. Ik wil later geen spijt hebben dat ik niet geprobeerd heb om voor eigen rekening te rijden. Samen met Naesen ben ik hier kopman voor alle Vlaamse koersen. Bij Quick Step stonden er vijf renners boven mij", aldus Vandenbergh.

Op zoek naar podium

Vandenbergh zegt dat Patrick Lefevere begrip had voor zijn keuze. "Ik heb bij Quick Step amper resultaten gehaald, ook al was ik vaak heel sterk. Meestal bleek ik in de finale zelfs sterker dan sommige kopmannen. Er was ook veel onderlinge concurrentie binnen de ploeg. Je moest bijna hopen dat iemand ziek uitviel, om zelf iets te kunnen forceren."

Vandenbergh laat dus ook zijn kamergenoot Tom Boonen achter. "Ik droom ervan om alleen met hem in zijn laatste koers naar de piste van Roubaix te rijden. Ik denk dat veel coureurs daarvan dromen. En ja, dan word ik geklopt. Maar voor mij is het al een droom op het po­dium van Roubaix te staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties