Telenet-renner na de roddels over sportief manager Sven Nys: "Verzonnen door journalisten"

Koen Frans
Koen Frans
| 5 reacties
Telenet-renner na de roddels over sportief manager Sven Nys: "Verzonnen door journalisten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Telenet Fidea Lions van Sven Nys hebben de critici de voorbije weken lik op stuk gegeven. Toon Aerts en Quinten Hermans (beloften) werden Europees kampioen in Pontchâteau. Aerts won nadien ook nog de Jaarmarktcross in Niel, Tom Meeusen zegevierde in de Waaslandcross in Sint-Niklaas.

Een goede maand geleden bevond Sven Nys, sportief manager bij Telenet Fidea, zich nog in het oog van de storm. Wie dacht dat er niet meer over de 'Kannibaal van Baal' zou geschreven worden, had het grondig mis. De mindere seizoensstart van zijn renners en één rake tweet waren voldoende om de geruchtenmolen op gang te laten komen.

Enkele renners hadden naar verluidt genoeg gezien en wilden de ploeg verlaten. "Is dat zo? Daar heb ik in ieder geval geen weet van. Samen met mijn twee ploegleiders Sven Vanthourenhout en Kris Wouters doe ik er werkelijk alles aan om iedereen zoveel mogelijk te steunen", reageerde de 40-jarige Sven Nys achteraf. Hij schilderde het verhaal af als een verzinsel van buitenstaanders.

"Geantwoord met de pedalen"

Europees kampioen Toon Aerts bevestigt aan Wielerkrant dat het verhaal in de ploeg nooit echt leefde. "Dat verhaal is op poten gezet door enkele journalisten. Ik begrijp dat wel, hoor. Jarenlang konden ze hun gazetten vullen met artikels over Sven Nys. Nu ze niet meer over zijn resultaten kunnen schrijven, focussen ze zich op de renners van zijn ploeg."

"Een mindere periode wil niet zeggen dat de ploeg slecht bezig is. En als Sven niet onze ploegleider zou geweest zijn, zouden de journalisten er waarschijnlijk niet zoveel inkt aan verspild hebben", denkt Aerts. "We hebben die roddels aan ons voorbij laten gaan. Met die twee EK-titels en de overwinningen in Niel en Sint-Niklaas hebben we alvast geantwoord met de pedalen", besluit de 23-jarige Telenet-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties