Sven Nys stond bijna op de luchthaven met...zakje wiet

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Sven Nys stond bijna op de luchthaven met...zakje wiet
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Sven Nys deelnam aan het WK veldrijden 'singlespeed' voor fietsen met één versnelling, wisten we al. Dat het er plezant aan toeging ook. Maar dat hij bijna met een zakje wiet de luchthaven binnenstapte, niet.

Sven Nys werd tweede, misschien wel met opzet. "De winnaar is immers verplicht om een tatoeage te laten zetten", aldus één van de beste crossers uit de geschiedenis in Het Laatste Nieuws. "Het was echt waanzin. Voor de start werd je fiets verstopt in een maïsveld, die moest je dus eerst vinden."

Blote vrouwen

"Daarna rijd je over het gekste en vuilste parcours denkbaar. Je wordt bekogeld met bier en gigantische ballen, passeert door een karavaan blote vrouwen, er is een strook met water waar ik als enige kon doorfietsen en je moet over mensen springen."

Dat was niet het enige gekke. "Scott, een medewerker van Trek, belde me achteraf nog op. Hij vroeg of ik mijn goodiebag gecheckt had. 'Ja, ik heb de condooms gezien', lachte ik. 'En ook de wiet', vroeg hij. Er zat een sigarenkoker wiet in de tas. In Portland is dat legaal, maar stel je voor dat ik op de luchthaven was gecontroleerd. Ik zag de krantenkoppen al voor me." Het goedje vloog dus de vuilbak in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties