Van der Poel valt weg, Van Aert knalt naar zege

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Van der Poel valt weg, Van Aert knalt naar zege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De titanenstrijd tussen Van der Poel en Aerts editie Essen heeft een muis gebaard. Van der Poel reed lek én viel met zijn kruis op zijn buis en werd zo ver teruggeslagen. Van Aert won onbedreigd.

Alle toppers waren meteen goed weg van bij de start. Zelfs een notoire diesel als Kevin Pauwels was meteen mee voorin. Voor thuisrijder Tom Meeusen ging het niet van een leien dakje. Hij viel vlak voor de balkjes en kwam als voorlaatste terug recht. Ook Sweeck had liever wat sneller gestart.

In de DVV-trofee draait het m' rond tijd. Op deze snelle omloop zouden de verschillen normaal gezien klein blijven. Normaal gezien. Dat was buiten de achterband van Mathieu Van der Poel gerekend. Die zei foert, liep leeg en de Nederlander kreeg meteen 24 seconden aangesmeerd.

Over en out Van der Poel

Wie op een strijd tussen Van Aert en Van der Poel verlekkerd zat, was eraan voor de moeite. Van der Poel streed wel moedig, maar een volgende tuimelperte bracht hem richting meer dan een minuut achterstand. Dat hij wél goed was, bewees het feit dat hij de snelste ronde reed.

Van Aert was ontketend en reed onbedreigd naar de zege. Pauwels maakte zich los van de rest en kwam als tweede over de streep. Meeusen keerde dan toch terug bij Aerts en co. en maakte nog jacht op Pauwels. Hij won ook de sprint voor plek drie. Indrukwekkende prestatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties