Glunderende Toon Aerts wint Grote Prijs van zijn baas Sven Nys: "Heel belangrijke zege voor de ploeg"

Koen Frans
Koen Frans
| 12 reacties
Glunderende Toon Aerts wint Grote Prijs van zijn baas Sven Nys: "Heel belangrijke zege voor de ploeg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts heeft zijn sportief manager Sven Nys vandaag een topdag bezorgd in Baal. De renner van Telenet-Fidea won de Grote Prijs Sven Nys en steekt een week voor het BK zijn neus opnieuw aan het venster.

"Dit is gewoon schitterend. Zeker omdat deze wedstrijd heel belangrijk is voor onze ploeg", zei Europees kampioen Toon Aerts voor de microfoon van Sporza. "Ik had vanaf het begin een goed gevoel. Dat ik meteen met Tom Meeusen kon wegrijden gaf me vleugels en heeft me wel wat opgebracht."

"Ik heb veel kunnen leren over de technische zones door naar hem te kijken. Dat heeft me later in de wedstrijd goed geholpen, want het was belangrijk om geen fouten meer te maken. Zeker na de late remonte van Wout van Aert. Die maakte me uiteraard wel nerveus, maar ik wist dat ik hem kon afhouden als ik foutloos bleef op de technische stukken", aldus Aerts.

Volgend weekend staat het Belgisch kampioenschap op het programma. Kan Aerts ook daar wereldkampioen Van Aert vloeren? "Vorig jaar won ik een weekje voor het BK in Leuven, nu win ik hier in Baal. En dus zullen de vragen over het BK wel weer komen. Vorig jaar heb ik mijn start volledig gemist door de stress. Ik hoop dat het deze keer beter zal gaan, maar het zal heel moeilijk worden om te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties