Nys gelooft in de kansen van zijn renners op het BK: "Ze hebben al getoond dat ze klaar zijn"

Redactie
| 13 reacties
Nys gelooft in de kansen van zijn renners op het BK: "Ze hebben al getoond dat ze klaar zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Nys ging gisteren met de junioren van Telenet Fidea Lions het parcours van het BK veldrijden verkennen. De negenvoudige Belgische kampioen denkt dat zijn team met Toon Aerts en Tom Meeusen klaar is voor de strijd met Wout van Aert.

Of het parcours op het lijf van Wout van Aert geschreven is? "Vooral het eerste deel is op zijn maat", zegt Nys aan Sporza. "Hij kan uiteraard goed sturen, maar in het tweede deel kunnen de andere renners wel wat tot rust komen zodanig dat ze opgeladen zijn als het stuk op het vermogen eraan komt."

"Als Van Aert 100% is, gaat iedereen ervan uit dat hij wint. Ik ook. Maar we gaan van onze eigen kracht uit en zullen het hem zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Dat hebben we de afgelopen weken altijd al gedaan", klinkt Nys strijdvaardig.

Telenet-renners zijn klaar

"Het is ons gelukt om Van Aert te verslaan in Baal en op het EK in Pontchâteau met Toon Aerts. Niet alleen Aerts is goed, maar ook Tom Meeusen liet in Loenhout zien dat hij klaar is. Vooral in het laatste deel komt hij heel goed tot zijn recht. Hij kan bovendien ook heel goed door het zand rijden", weet Nys.

"We zien wel wat het wordt. Het is een heel leuk en aangenaam parcours, waar elke renner zijn ding kan in vinden. Dat er veel gelopen moet worden? Al lopen ze naar het casino en terug, in de cross moet je bestand zijn tegen alles. Het parcours is zoals het is. Onze renners zijn klaar om in alles omstandigheden zo goed mogelijk te presteren", besluit de strijdvaardige Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties