Sven Nys bekent: "Misschien heeft die houding me een of meerdere wereldtitels gekost"

Redactie
| 0 reacties
Sven Nys bekent: "Misschien heeft die houding me een of meerdere wereldtitels gekost"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Nys kon in zijn veldritcarrière slechts twee keer wereldkampioen worden. 'Slechts', omdat de Kannibaal van Baal het veldrijden domineerde. Toch botste hij in januari vaak nog op een sterkere renner.

Sommige crossers lasten meer rustpauzes in, terwijl Sven Nys het hele seizoen lang van jetje gaf. Dat heeft hem mogelijk enkele wereldtitels gekost. "Het is wat het is", zegt Nys daarover in HNB. "Ik vond het mijn verplichting om er altijd te staan voor mijn fans, in zo veel mogelijk wedstrijden. Misschien heeft die houding me een of meerdere wereldtitels gekost."

Zijn eerste regenboogtrui pakte Nys in Sankt-Wendel, waar het koud en spekglad was. "Niet direct een voordeel", aldus Nys. "Ik kon bijna nergens mijn groot vermogen aanspreken, het was behoedzaam koersen. Het parcours leende zich dus niet tot een lange aanval. Maar ik was bij de start overtuigd: die dag zou ik en niemand anders wereldkampioen worden."

'Eindelijk van gezaag af'

In die laatste ronde in Sankt-Wendel bleven enkel landgenoten Vervecken en Vanthourenhout over. Het was die laatste - zijn boezemvriend - die uiteindelijk voor een gaatje van Nys zorgde. "Eindelijk was ik van het gezaag van de mensen af", lacht de huidige teammanager van Telenet Fidea. "Niemand kon nog zeggen dat ik geen wereldkampioen kon worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties