Wout Van Aert legt na tweede plek in Kruibeke uit hoe hij ten val kwam en waarom hij dan toch nog van fiets wisselde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wout Van Aert legt na tweede plek in Kruibeke uit hoe hij ten val kwam en waarom hij dan toch nog van fiets wisselde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert moest genoegen nemen met een tweede plek in de Polderscross van Kruibeke, maar kon daar achteraf zeker mee leven. "Tweede was mijn plek vandaag", aldus de wereldkampioen die nog steeds zonder zege zit.

"Ik denk dat ik tevreden moet zijn, want er zat niet meer in", aldus een eerlijke Van Aert achteraf. "In de laatste twee ronden heb ik geprobeerd om zo snel mogelijk te rijden. Ik verloor metertje per metertje, maar ik kon niet sneller. Tweede was mijn plek vandaag."

Van Aert kwam al snel in de wedstrijd ten val. "Het ging op die schuine kant naar beneden. Ik begon iets te snel te trappen, maar het was zonder veel erg. Maar het was wel een lastig moment om te vallen, want ik verloor de aansluiting."

Fietswissel

Enkele ronden voor het einde wisselde Van Aert dan toch nog van fiets. "Ik heb dit seizoen af en toe een probleem gehad met mijn schijf. Voor de zekerheid heb ik toch van fiets gewisseld, maar ik denk dat het meer de benen waren die pijn deden. Morgen Zonhoven? Vorige week was het zondag ook beter. Hopelijk is dat nu ook zo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties