Analyse De zege van de opluchting bij Van Aert, maar in Boom en Koksijde volgt de échte grote test

Redactie
| 0 reacties
De zege van de opluchting bij Van Aert, maar in Boom en Koksijde volgt de échte grote test
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na bijna anderhalve maand was het in Ardooie eindelijk zover. Wout Van Aert pakte zijn eerste zege van het seizoen. Inderdaad, zonder Mathieu van der Poel aan de start. Dit weekend wachten de wedstrijden van de bevestiging.

De opluchting moet donderdag groot geweest zijn bij Wout Van Aert. Eindelijk kon hij dat zegegebaar maken. Eindelijk was die nul van de tabellen. Maar de kanttekening die door iedereen werd gemaakt kwam er natuurlijk ook. De overwinning kwam er makkelijker door de afwezigheid van Mathieu van der Poel.

En dat is een waarheid waar ook de wereldkampioen niet om heen kan. Al zal dit ongetwijfeld voor een vertrouwenboost zorgen bij de Kempenaar. Een mentale opkikker, die hij goed kon gebruiken na een twijfelachtige start van het seizoen. De drang om te winnen is ongetwijfeld helemaal terug. En de wereldkampioen wil de kloof met zijn Nederlandse rivaal nu echt wel dichten.

Te beginnen vanaf dit weekend. Zaterdag wacht de grote test van de bevestiging. Van Aert neemt het na zijn overwinning van donderdag in Ardooie in de Superprestige van Boom op tegen van der Poel. Nota bene in de Niels Albert CX, de cross op naam van zijn ploegleider en mentor.

En zondag wacht er de Wereldbeker in Koksijde. De Duinencross, iets waar de loper in Van Aert ongetwijfeld naar uitkijkt. Pas na dit weekend kunnen we echt zeggen of de spanning in de veldritwereld helemaal terug is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties