Eindelijk spanning op de Koppenberg? "Geef Mathieu van der Poel het voordeel van de twijfel"

Redactie
| 0 reacties
Eindelijk spanning op de Koppenberg? "Geef Mathieu van der Poel het voordeel van de twijfel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgens velen is het op de Koppenberg een uitgelezen kans voor Wout Van Aert om Mathieu van der Poel eindelijk eens te kloppen in een rechtstreeks duel. Roland Liboton geeft de Nederlander het voordeel van de twijfel.

"Ik verwacht een zware strijd", opent Roland Liboton. "Ik denk wel dat het tot een tweestrijd zal komen tussen van der Poel en Van Aert. In het begin van de koers zullen ze mekaar waard zijn en na halfkoers zal er toch een van de twee wegrijden."

"Het is een typisch parcours voor Van Aert, maar dat wil daarom nog niet zeggen dat je gaat winnen"

Al beseft de voormalige wereldkampioen dat het niet gemakkelijk wordt voor Van Aert. "Het is natuurlijk makkelijk gezegd, van der Poel kloppen, want je moet het nog kunnen. Hij rijdt ook goed bergop en bergaf. Als je goed rijdt, dan kan je alles natuurlijk. Het is een typisch parcours voor Van Aert, maar dat wil daarom nog niet zeggen dat je gaat winnen."

De afgelopen drie seizoenen ging Van Aert met de zege aan de haal. "Of van der Poel zal winnen? Die kans zit er natuurlijk dik in omdat hij heel goed is op dit moment. Hij is de beste renner die er rond rijdt. Dan heb je natuurlijk altijd het voordeel van de twijfel", besluit Liboton in HLN. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties