Johan Museeuw geeft Wout Van Aert advies: "Wat wél kan, is zoals Stybar doen"

Redactie
| 0 reacties
Johan Museeuw geeft Wout Van Aert advies: "Wat wél kan, is zoals Stybar doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nee, het loopt momenteel niet zoals Wout Van Aert gehoopt had. Volgens Johan Museeuw zal de wereldkampioen in het veld snel een keuze moeten maken tussen de weg en de cross.

"Als ik naar Wout van Aert kijk, dan zie ik een wegrenner rondrijden in de cyclocross", opent Museeuw. "Van Aert kan die hoge wattages ontwikkelen op lange stroken, waar hij niets moet inboeten op Mathieu van der Poel. Integendeel. Maar het draait in het veldrijden niet enkel om wattages zoals vroeger, er komt ook heel wat techniciteit en explosiviteit bij kijken."

En daar is Van Aert de mindere van van der Poel. "Vooral dat laatste nekt hem ten opzichte van Van der Poel, die explosiever is op korte afstand, op de kleine versnelling weliswaar", vervolgt Museeuw in HLN. "Dit jaar heeft Van der Poel veel progressie gemaakt in het veld, Van Aert is dan weer beter geworden op de weg."

Al zal Van Aert wel een keuze moeten maken volgens Museeuw. "Het crossniveau is fel gestegen en met die technische parcoursen is de combinatie heel moeilijk. Mijn raad voor Wout: kiezen. Veldrijden of wielrennen. Wat wél kan, is dat hij zich in het veld voorbereidt op de weg, zoals Stybar doet. Dan moet Van Aert wel vrede nemen dat de resultaten in de cyclocross minder zullen zijn", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties