Veldrijden

Drie kwart van de wedstrijd op kop, maar geen podium: "Eigenlijk had ik ook niet echt een goed gevoel"

Drie kwart van de wedstrijd op kop, maar geen podium: "Eigenlijk had ik ook niet echt een goed gevoel"

Michael Vanthourenhout ging in de Jaarmarktcross van Niel voortvarend van start, maar kwam uiteindelijk pas als vierde binnen. "Dit was niet de beste wedstrijd om op kop te rijden", klonk het achteraf.

Vanwaar die snelle start? "Ik geraakte meteen voorop met Tim Merlier. Dan moet je niet wachten" zei Vanthourenhout bij zijn ploeg. "Al weet je dat het dan een moeilijke cross wordt. Met al die rechte stroken, waar de achtervolgers je constant zien rijden, is dit niet de beste wedstrijd om op kop te rijden."

"Ik ging even in mijn kansen geloven toen ik twintig seconden voorsprong had"

"Eigenlijk had ik ook niet echt een goed gevoel. Veel minder goed dan vorige week op het EK, bijvoorbeeld", bekent de West-Vlaming, die drie kwart van de wedstrijd op kop reed. "Ik ging even in mijn kansen geloven toen ik twintig seconden voorsprong had. Maar toen reed ik een hele slechte ronde, en kwam Toon meteen bij mij."

"Net dan reed ik ook heel slecht door het zand. In de laatste ronde moest ik nog diep gaan om Sweeck en van Kessel af te houden. Ik kwam met tien meter voorsprong op de straat, maar dat was niet genoeg. Ik zat volledig kapot. Toch ben ik content: met dit gevoel zo'n cross kunnen rijden, dat bewijst dat ik de laatste weken met de cross beter word", besluit Vanthourenhout.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.