Eli Iserbyt laat zich uit over supertalent Tom Pidcock en een mogelijke carrière op de weg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eli Iserbyt laat zich uit over supertalent Tom Pidcock en een mogelijke carrière op de weg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op het Europees kampioenschap in Tabor sprintte Eli Iserbyt bij de beloften naar goud. In een spannende sprint hield hij de nieuwe veldritsensatie Tom Pidcock achter zich. Iserbyt denkt op de zware parcoursen wel nog steeds het voordeel te hebben tegenover de jonge Brit.

Pidcock wordt op zijn prille leeftijd al vergeleken met Sven Nys en Mathieu van der Poel. De komende maanden mogen we ons nog aan spannende duels verwachten tussen de Europese kampioen en de Brit. "Op de snelle crossen is hij altijd goed, maar bij modder kan ik iets meer het laken naar mij toe trekken", zegt Iserbyt.

"In Gavere heb ik gezien dat ik misschien iets meer het verschil kon maken. Op dit moment is hij de 'coming man', maar zijn toekomst ligt natuurlijk op de weg. De komende twee à drie jaar zal hij zeker wel zijn plan trekken in het veld. Maar je kan niet zeggen dat hij heel lang in de cross zal domineren."

"De komende vijf seizoenen zal ik zeker in het veld blijven"

De weg, is dat iets waar de West-Vlaming zelf aan denkt? "Momenteel zeker nog niet. Ik zit goed waar ik nu zit en ik amuseer me", is Iserbyt duidelijk. "Als er ooit in de verre toekomst een kans is, overweeg ik het misschien. Maar de komende vijf seizoenen zal ik zeker in het veld blijven."

Studies rechten

Iserbyt studeerde vorig jaar rechten aan de KUL, maar de combinatie bleek te zwaar. "Studeren is iets waar ik altijd terug mee kan beginnen. Ik zal moeten bekijken hoe alles evolueert, maar het hoofddoel blijft wel nog steeds om bij de profs voor de top vijf te rijden."

"Of het opnieuw rechten zal zijn als ik mijn studies hervat? "Rechten interesseerde mij wel. Ik heb die vakken momenteel op pauze kunnen zetten. Maar als ik verder studeer, wil ik toch wel die richting uit", besluit Iserbyt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties