Geen zorgen over Mathieu van der Poel en Maud Kaptheijns: "Weer op oorlogssterkte"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Geen zorgen over Mathieu van der Poel en Maud Kaptheijns: "Weer op oorlogssterkte"
Foto: © photonews

Ook Nederlands bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn huiswerk af voor de Wereldbeker van komende zaterdag in Zeven, een cross die sinds vorig jaar op de wereldbekerkalender staat. Bij de vrouwen is Maud Kaptheijns er opnieuw bij.

Mathieu van der Poel pakte zondag in Bogense zijn vierde Wereldbekerzege van het seizoen. Zaterdag gaat hij in Zeven voor een vijf op vijf. Ook broer David, Corné van Kessel en Lars van der Haar zijn er zaterdag bij.

Bij de vrouwen is Maud Kaptheijns er opnieuw bij. Zij heeft enkele moeilijke weken achter de rug door knieproblemen en moest in Denemarken passen door ziekte.

"Het is een aparte cross, niet een heel typisch Nederlands of Belgisch parcours en een goede start is belangrijk", zegt Gerben de Knegt. "Mathieu van der Poel heeft weinig last van de hechtingen in zijn knie en ook Maud Kaptheijns is fit. We zijn als Nederlandse ploeg weer op oorlogssterkte."

Elite Mannen
Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corne van Kessel, David van der Poel, Stan Godrie, Twan van den Brand, Patrick van Leeuwen en Thijs van Amerongen

Elite Vrouwen
Sophie de Boer, Maud Kaptheijns, Annemarie Worst, Manon Bakker, Inge van der Heijden, Ceylin del Carmen Alverado, Fleur Nagengast en Yara Kastelijn

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties