"Twee maanden geleden dat ik nog met dit gevoel heb rond gereden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
"Twee maanden geleden dat ik nog met dit gevoel heb rond gereden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel kreeg de overwinning in Essen zeker niet cadeau. De tegenstand kwam zaterdag vooral van ene Laurens Sweeck, die het de laatste weken toch niet zo gemakkelijk had.

Sweeck moest genoegen nemen met een tweede plek. "Ik had van in het begin een heel goed gevoel", zei Sweeck na afloop van de cross bij Sporza. "Mathieu was van in het begin weg, maar ik moest mezelf wel voorbij rijden om terug te komen."

Sweeck keerde vaak terug, maar moest op de balkjes van der Poel telkens laten gaan. "Ik denk dat dat één van zijn eigenschappen is die hij kan uitspelen. Bij mij lukt dat minder goed. Ik moest even op mijn adem trappen, maar toen kon ik wel blijven rijden, maar ook niet sneller."

Kerstperiode

"Ik kreeg ook nog met een leegloper te maken. Toen was het gat nog wat groter, maar ik ben wel tevreden met mijn tweede plek", aldus een tevreden crosser.

Na enkele moeilijke weken een hoopgevende prestatie van Sweeck. "Het was al twee maanden geleden dat ik nog met dit gevoel heb rond gereden. Ik heb de laatste maand in de kerstperiode geïnvesteerd en hoop dat dat gaat renderen", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties