Corné van Kessel het buitenbeetje van de veldrittoppers: "Ik denk niet dat het me veel nadeel heeft opgeleverd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Corné van Kessel het buitenbeetje van de veldrittoppers: "Ik denk niet dat het me veel nadeel heeft opgeleverd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij was één van de enige grote namen uit de veldritwereld die de afgelopen weken niet in Spanje vertoefde, maar Corné van Kessel deed het ook zondag erg aardig in Overijse. Hij werd tweede na Europees kampioen Mathieu van der Poel.

"Ik moet gewoon mijn kans blijven gaan in de wedstrijden zonder de grote toppers", aldus van Kessel bij zijn team. "De voorbije wedstrijden lukte me dat vrij goed. Met dit resultaat ben ik heel blij en ik denk dat we een mooie cross hebben gereden. Hier word je crosser voor en ik vind dat gewoon plezant, zo'n echte cross."

Van Kessel is één van de enige crossers die begin december niet naar Spanje op stage ging. "Ik denk niet dat het me veel nadeel heeft opgeleverd. Als je uit Spanje komt, is er toch altijd een temperatuurshock. En zeker nu, met de koude en regen in de wedstrijden van Essen en vandaag, moet je toch wennen en ik had die aanpassing niet nodig."

Thermovest en handschoenen

Al heeft de Nederlander dus hier ook zijn ding kunnen doen. "Ik heb de voorbije weken ook gewoon mijn duurtrainingen kunnen afwerken en ik heb ook de nodige rust genomen. Alleen doe ik dat bij mij in de buurt en niet in Spanje. Je kan ook trainen met een thermovest en dikke handschoenen en al bij al heb ik maar één keer echt regen gehad", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties