Hij mag dan wel zijn ploegmanager zijn... maar toch was Sven Nys niét het idool van Telenet Fidea-crosser Quinten Hermans

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Hij mag dan wel zijn ploegmanager zijn... maar toch was Sven Nys niét het idool van Telenet Fidea-crosser Quinten Hermans
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Neoprof Quinten Hermans rijdt bij Telenet Fidea onder de hoede van ploegmanager Sven Nys. De 22-jarige crosser moet wel toegeven dat hij een ander idool had in zijn jonge jaren. Niemand minder dan grote concurrent... Bart Wellens.

Sven Nys zelf was er op de ploegstage van Telenet Fidea in Mallorca niet bij. "Nee, we waren met slechts zes of zeven crossers daar", aldus Hermans. "De eerste week was Jim er nog bij en van de staf was enkel ploegleider Kris Wouters en een masseur aanwezig."

Met Nys heeft Hermans vanzelfsprekend een uitstekende leermeester. "Je steekt er toch bepaalde dingen van op. Hij is er meestal ook bij op ploegtrainingen", vervolgt de Kempenaar. "Maar ik denk ook dat je vooral tijdens de wedstrijden leert."

Fan van Bart Wellens

Bij heel wat prille twintigers was Sven Nys het grote idool en hingen er posters van de Kannibaal van Baal in de kamers. Niet bij Quinten Hermans. "Ik was fan van Bart Wellens", lacht Hermans. "Toen ik begon te koersen, was Bart Wellens net aan de top. En dus ben ik voor hem blijven supporteren."

"Voor Nys supporteren was trouwens gemakkelijk, want hij won elke week. Bij Bart lag dat anders", besluit Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties