Indrukwekkende Mathieu van der Poel, maar... "Hij zal ook niet een heel seizoen top zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Indrukwekkende Mathieu van der Poel, maar... "Hij zal ook niet een heel seizoen top zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door de suprematie van Mathieu van der Poel is het meer dan ooit genoegen nemen met een podiumplek voor de andere crossers. Ook Laurens Sweeck ziet dat de Nederlander aan een indrukwekkende reeks bezig is.

Van der Poel wint bijna overal waar hij dit seizoen aan de start komt. "Mathieu is dit seizoen de beste, maar het seizoen is halverwege, dus er kan nog veel worden rechtgezet", aldus concurrent Laurens Sweeck bij Wielerkrant.be. "Hij zal ook niet een heel seizoen top zijn."

"Ik verwacht geen dipje van Mathieu, maar hij zal misschien af en toe wel eens een mindere dag hebben"

De Nederlander zelf liet al weten dat hij weinig dipjes kent. "Hij zal altijd goed zijn, maar ik kwam er toch al dichtbij", vervolgt Sweeck, die het van der Poel moeilijk kon maken in Essen. "In Gieten was ik er ook korter bij. Hij trekt op dit moment aan het langste eind, maar er zullen hopelijk nog kansen volgen. Ik verwacht geen dipje van Mathieu, maar hij zal misschien af en toe wel eens een mindere dag hebben."

De concurrentie doet - mede door een iets mindere Wout Van Aert - meer mee voor de tweede plek dan vorig seizoen. "Er is inderdaad meer spreiding bij de podiumplaatsen. Vorig jaar werden Mathieu en Wout altijd één of twee, maar het heeft er ook mee te maken dat Wout de laatste tijd iets minder reed. Al is het niveau bij iedereen zeker niet omlaag gegaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties