Van Aert wil strijd vol aangaan met Van der Poel: "Hopelijk vind ik benen van vorig jaar terug"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Van Aert wil strijd vol aangaan met Van der Poel: "Hopelijk vind ik benen van vorig jaar terug"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sinds 26 november in Hamme werkte Wout Van Aert geen cross meer af, maar werkte hij op stage aan een sterker tweede deel van het seizoen. Hij ziet het zitten.

"De komende weken hoop ik weer een constante in mijn prestaties te krijgen", aldus Van Aert aan Golazo. "De Wout van vorig seizoen was gewoon beter dan die van de voorbije maanden. Ik voelde dat de recuperatie wat minder was geworden. Op stage trok ik de basis weer wat op. Hopelijk vertaalt zich dat en vind ik dit weekend de benen van vorig jaar terug."

Van Aert heeft wat recht te zetten. "In een jaar waar alles goed was verlopen, zou dit voor mij gewoon deel 2 van mijn seizoen zijn. Nu voelt het aan als een nieuwe start. Al werden mijn prestaties en resultaten de voorbije maanden wel gedramatiseerd."

Zo slecht als in sommige commentaren was ik ook niet

-Wout Van Aert

Hij kreeg wat teveel kritiek. "Ik heb nooit ontkend dat ik onder de verwachtingen bleef, maar zo slecht als in sommige commentaren was ik ook niet."

"Twee weekends zonder cross, dat voelt wel heel lang. Maar de stage deed deugd. Ik heb mijn schema volledig kunnen afwerken. Het weer was goed en ik ben volledig gezond. Een perfecte voorbereiding dus." We zijn benieuwd wat dat geeft, straks in Antwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties