Van der Poel groots in de nederlaag: "Verkoudheid? Daar ga ik het niet op afschuiven, was gewoon niet goed genoeg"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 36 reacties
Van der Poel groots in de nederlaag: "Verkoudheid? Daar ga ik het niet op afschuiven, was gewoon niet goed genoeg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel moest vandaag in Namen zijn meerdere erkennen in Wout van Aert. De Europese kampioen veldrijden, dit seizoen al goed voor 18 (!) zeges, holde een hele cross achter de feiten aan en zocht na afloop geen excuses. Ook zijn verkoudheid wilde hij niet als argument gebruiken, klasse.

"Nee Ik had niet echt mijn dagje, maar Wout was vandaag gewoon een klasse te sterk", klonk het bij een goudeerlijke Van der Poel. "Mijn luchtwegen? Dat viel wel mee, daar ga ik het zeker niet op afschuiven. Het was gewoon niet goed genoeg vandaag. Die valpartij, tja. Dat is een teken dat je niet jouw beste dag hebt. Dan begin je fouten te maken die je niet mag maken."

De kannibaal van het seizoen toonde ondanks zijn mindere dag wel karakter: "Ik vecht mijzelf nog goed terug tot bij Toon Aerts en dan geraak ik niet meer in mijn klikpedaal om te sprinten en dat is wel jammer. Tweede of derde, dat maakt nu niet zo heel veel uit. Eigenlijk is het wel straf dat ik nog zo dicht kom. Ik kwam perfect terug aansluiten waar ik het wilde en daar in die afdaling geraak ik niet meer in mijn klikpedaal. Daar verlies ik mijn sprint eigenlijk."

Zwaarste parcours

Het parcours was loodzwaar, dat beaamde ook Van der Poel: "Het was te verwachten hé dat minder dan de helft van de deelnemers niet zou aankomen. Ik denk dat dit het zwaarste parcours van heel het crossgebeuren is. Zeker als zoals vandaag de modder een beetje opgedroogd is, is het gewoon zo ontzettend lastig. Er kwam precies maar geen einde aan de wedstrijd."

Is deze derde plaats nu een accident de parcours? "Goh, Ik ben toch wel een beetje ontgoocheld als je ziet hoe ik vandaag naar huis word gereden door Wout van Aert. Dat is nooit leuk, maar het is dit seizoen natuurlijk ook al anders geweest dus. Hopelijk eindig ik volgende week opnieuw vooraan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties