Iserbyt na Zolder: "De manier waarop Pidcock wint, vind ik toch wel triest"

Redactie
| 42 reacties
Iserbyt na Zolder: "De manier waarop Pidcock wint, vind ik toch wel triest"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De beloftenwedstrijd in Zolder had wel iets weg van het EK in Tabor, al zag het resultaat er iets anders uit. Deze keer werd Eli Iserbyt geklopt door Tom Pidcock, al was hij daar zelf niet zo over te spreken.

"Ik voelde in de sprint dat er nog weinig opzat, maar het is wel jammer om deze wedstrijd te verliezen.", aldus Iserbyt na afloop. "Vooral de manier waarop Pidcock wint, vind ik toch wel triest. Hij heeft de volledige wedstrijd amper kop gedaan en als hij dan eens voorop kwam, zette hij zich langs de kant."

En dus baalde de Europese kampioen. "Dat vind ik spijtig. Ik won als eerstejaarsbelofte ook wedstrijden, op mijn manier, door koers te maken, maar hij hangt er hier gewoon de ganse wedstrijd aan en gaat er dan op het eind over. Tja."

"Hij hangt er hier gewoon de ganse wedstrijd aan en gaat er dan op het eind over"

Al draait het natuurlijk om overwinningen. "Winnen is winnen", citeert Sport.be Iserbyt.. "Dat klopt. Op die laatste passage door het veld rijd ik redelijk gemakkelijk tien, twintig meter bij hem weg, maar dan komt hij op het asfalt, op een lang recht stuk, voorbij mij in die sprint."

"Lange rechte stukken zijn gewoon in zijn voordeel. Ik wist dat hij op de weg goed was, dat ik de zege nog niet binnen had toen ik het asfalt opdraaide en dat bleek dus op het einde ook zo", besluit Iserbyt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties