Veldrijden

Sven Nys blikt vooruit op de winstkansen van Toon Aerts in Koksijde én het BK van zoon Thibau

Sven Nys blikt vooruit op de winstkansen van Toon Aerts in Koksijde én het BK van zoon Thibau

Wout Van Aert is zondag de topfavoriet in Koksijde, maar met Toon Aerts heeft Telenet-Fidea wel een goede outsider op de Belgische titel. Teammanager Sven Nys blikte vooruit op de wedstrijd bij de profs én die van zoon Thibau.

"We gaan ons best doen, maar natuurlijk is Wout Van Aert de grote favoriet zondag", aldus Nys. "Hij heeft, samen met Mathieu van der Poel, in ongeveer 90 procent van alle crossen onze renners geklopt. Al zijn er mogelijkheden, want in Koksijde kan één foutje je meteen tien seconden achterstand kosten. Toon (Aerts) stond al vaak op het podium als hij in goede doen was, dus we moeten hoog inzetten."

Het parcours is iets voor de echte zandliefhebbers. "Het parcours in Koksijde ligt goed, want het heeft veel geregend. Dan rij je veel makkeliljker door het zand. Als het droger is door veel zon - wat ze zondag ook voorspellen - dan is het moeilijker om door het zand te rijden en moet je meer lopen. Maar Koksijde zorgt altijd voor spektakel", zegt Nys bij StuBru.

Wat met Thibau?

Nys had het ook nog over de winstkansen van zoon Thibau. Die werd vorig jaar bij de eerstejaars nieuwelingen meteen Belgisch kampioen. "Thibau is klaar voor het BK, maar is ook wel een beetje nerveus. Er zijn in zijn categorie een aantal favorieten, waaronder Thibau", besluit Nys.

Reacties 5 reacties

Tags : Sven Nys

Gerelateerd nieuws