Mathieu van der Poel is gewaarschuwd: "Iedereen is te verslaan"

Redactie
| 2 reacties
Mathieu van der Poel is gewaarschuwd: "Iedereen is te verslaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook in Nederland staat vandaag het nationale kampioenschap op het programma. Mathieu van der Poel is vanzelfsprekend de topfavoriet bij uitstek, maar de concurrentie geeft zich niet gewonnen. Ook Lars van der Haar heeft nog hoop.

Voor van der Haar is het NK pas zijn eerste cross van 2018. De Nederlander sukkelde met de schouder en had bovendien verhoogde waardes van het Epstein-Barr-virus, wat de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt. "Als ik na de NK van mijn fiets stap, wil niet naar mijn plaats kijken, maar naar mijn gevoel", zegt van der Haar bij de NOS. "Ben ik weer terug op niveau of er is er nog veel werk aan de winkel?"

Van der Haar zit wel vooral met het WK in Valkenburg in zijn hoofd. Dat wordt begin februari gereden. "Het WK is mijn grote doel. Het is een parcours dat mij heel goed ligt en ik hoop daar mee te strijden in finale", klinkt het.

"Van der Poel kan pech of een offday hebben"

Op het NK is Mathieu van der Poel uiteraard de topfavoriet, maar van der Haar geeft zich nog niet gewonnen. "Iedereen is te verslaan. Van der Poel kan pech of een offday hebben. Samen met Corné van Kessel ga ik proberen hem het vuur aan de schenen te leggen", zegt een strijdvaardige van der Haar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties