Sven Nys is toch een tikkeltje jaloers: "Jammer dat ik dit nooit mocht ervaren"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Sven Nys is toch een tikkeltje jaloers: "Jammer dat ik dit nooit mocht ervaren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zelf werd hij twee keer wereldkampioen bij de profs, maar een WK betwisten op een prachtparcours als dat van Valkenburg? Neen, dat mocht Sven Nys helaas niet meemaken in zijn rijkgevulde carrière. En dat vindt hij toch een beetje jammer...

De 41-jarige ex-topcrosser verkende met de mensen van Sporza de WK-omloop en deed een ontboezeming over de open vlakte die het hart van het parcours vormt en het parcours extra cachet geeft: "Hier worden we meteen getrakteerd op spektakel. Je hebt een flauwe bocht naar rechts met een ideale lijn, maar daaronder zitten enkele verraderlijke wortels en die kunnen de perfecte lijn onderbreken", analyseert Nys.

"Je moet al een kunstenaar zijn om hier met je twee voeten in de pedalen door te rijden, dat is bijna onmogelijk. Dat stuk gaat echt voor opstoppingen zorgen. Eentje die schuift en iedereen is mee weg. Dit is cross op zijn mooist. Wat we hier zien, is een stukje Zwitserland in Nederland. Dit is een van de mooiste WK-omlopen die ik ooit ben tegengekomen. Jammer dat ik dit nooit mocht ervaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties