Niels Albert: "Laatste 20 jaar hebben grote favorieten het WK maar heel zelden gewonnen"

Redactie
| 51 reacties
Niels Albert: "Laatste 20 jaar hebben grote favorieten het WK maar heel zelden gewonnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks de favorietenrol van Mathieu van der Poel, gelooft ploegleider Niels Albert in de kansen van Wout Van Aert op een derde wereldtitel. Dat vertelde hij vrijdagochtend nog eens bij Studio Brussel.

Albert legt de druk bij Mathieu van der Poel. "Ik denk dat het simpel is", opent Albert. "Als je de statistieken van de voorbije 20 jaar bekijkt, zie je dat de grote favorieten voor het WK maar heel zelden hebben gewonnen. We proberen er met Wout het maximale uit te halen en laten ons niet intimideren. Dit seizoen heb ik niets speciaals uit mijn hoed getoverd."

'Lucky shot'

Vorig jaar kwam Albert plots met de groene tubes op de proppen. "De bandjes van vorig jaar waren een beetje een 'lucky shot'. Ze waren eigenlijk voor een bevroren ondergrond, maar bleken toevallig ook goed te zijn in die omstandigheden in Luxemburg. Ze gaan dan ook niet opnieuw mee naar Valkenburg. Het zal zeker niet elk jaar lukken en ik wil het lot ook niet tarten."

Het wordt in principe een modderparcours. "Het zal een paar dagen goed mogen vriezen om de ondergrond te doen opdrogen. Ik ben er gisteren geweest en van één nacht vorst zal het niet droog komen te liggen. Ze geven ook nog wat regen de komende dagen. Ik verwacht dus niet veel veranderingen", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties