Belgisch kampioenschap veldrijden van 2019 voorgesteld, mét enkele wijzigingen

Redactie
| 1280 reacties
Belgisch kampioenschap veldrijden van 2019 voorgesteld, mét enkele wijzigingen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagnamiddag werd in Kruibeke het parcours voor het Belgisch kampioenschap veldrijden van volgend seizoen voorgesteld. En er zullen enkel wijzigingen zijn in de Poldercross, die volgend jaar voor één seizoen van de Brico Cross kalender verdwijnt.

"Vier jaar terug werd er in Kruibeke een eerste veldrit georganiseerd, de zogenaamde Polderscross", vertelt burgemeester Jos Stassen bij Sport.be. "In 2019 pakken we uit met een heus Belgisch kampioenschap. Het is dus allemaal heel snel gegaan. Wij treffen hier in de buurt van Kasteel Wissekerke een uitmuntend mooi parcours. Een schitterende locatie met weilanden, poldergrond en bossen. Imposanter dan crossen op een weide."

En na vier jaar staat er echt al iets op poten in Kruibeke. "Onze Polderscross is steeds maar blijven groeien. Wij hebben dus al een pak ervaring opgestoken en die knowhow moet ons in staat stellen om van het BK opnieuw een hoogstaand en interessant evenement te maken. In de buurt hebben we voldoende parking en via de Schelde kunnen de toeschouwers met de waterboot Kruibeke bereiken. Wij rekenen alvast op 20.000 wielerfans."

Wijzigingen in het parcours

Al zijn er wel enkele wijzigingen in het parcours. "Het is de bedoeling om enkele bruggen extra in te bouwen op onze huidige omloop. Zo kunnen we de toestroom van het publiek beter opvangen", laten de parcoursbouwers weten.

"Sinds onze eerste cross was het onze ambitie om hier ooit een Belgisch kampioenschap te kunnen organiseren. In 2019 is het zover. We streven naar de hoogste kwaliteit en uit al onze edities hebben we steevast lessen getrokken om het iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Bovendien leeft het veldrijden hier in Kruibeke."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties