Tevredenheid na Lille: "Tussen twee grote renners als Mathieu en Wout eindigen, is heel mooi"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1350 reacties
Tevredenheid na Lille: "Tussen twee grote renners als Mathieu en Wout eindigen, is heel mooi"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts sloot de DVV-Trofee af met een zesde plek in Lille, de thuishaven van Wout Van Aert. Toch mocht de Telenet Fidea-renner na de cross nog twee keer naar het podium.

Aerts won met Telenet Fidea de DVV Team Trofee en mocht als nummer twee in het eindklassement met Mathieu van der Poel en Wout Van Aert het podium op. Een geslaagde DVV-Trofee dus voor Aerts dit seizoen.

"Ik blies me wat op en moest op zoek naar mijn tempo"

Maar meer dan een 6e plek zat er wel niet in in Lille. "Omdat ik op het WK een slechte start kende, maak ik er een erezaak van om goed te starten", vertelt Aerts bij zijn team. "Ik zette me in het wiel van Mathieu. Maar die reed zo bijzonder snel dat ik er weinig voordeel uit kon halen. Ik blies me wat op en moest op zoek naar mijn tempo."

"Dan kwam ik in het gezelschap van Lars en Corné en eindigde ik op plek zes. Het was vooral belangrijk om Wout af te houden in de strijd om de tweede plek in het eindklassement. Het feit dat ik in het eindklassement als tweede eindig tussen Wout en Mathieu, twee grote renners, is heel mooi. Bovendien is het een bewijs dat deze wedstrijden me wel liggen" besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties