Sanne Cant slaat in slotmanche Superprestige formidabele dubbelslag, maar kreeg het absoluut niet cadeau

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 13700 reacties
Sanne Cant slaat in slotmanche Superprestige formidabele dubbelslag, maar kreeg het absoluut niet cadeau
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant mag zich eindwinnares noemen van de Superprestige. De 27-jarige wereldkampioene trok in de slotmanche in Middelkerke aan het langste eind na een hyperspannend duel met Maud Kaptheijns, die uiteindelijk tweede wordt in de eindstand.

Cant versus Kaptheijns, het verschil in de stand met nog één manche voor de boeg: 1 puntje in het voordeel van onze landgenote uit Lille. Het beloofde dus een heerlijke afsluitende clash te worden en de verwachtingen werden helemaal ingelost. De twee verzorgden het spektakel en lieten niet na om elkaar voortdurend te bestoken.

De slotronde moest uiteindelijk uitwijzen wie met de prijzen aan de haal ging en daarin toonde Sanne Cant nog eens haar fenomenale kunnen. Met een flukse versnelling dwong ze haar Nederlandse rivale tot twee keer toe in de fout, het beslissende moment en de dubbelslag was meteen ook een feit.

Het orgelpunt op een topseizoen voor de superieure Belgische. Laura Verdonschot ging uiteindelijk nog met de derde plek aan de haal. In de eindstand bedraagt het verschil tussen Cant en Kaptheijns uiteindelijk maar twee puntjes: 107 versus 105.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties