Mathieu van der Poel zal wegprestaties Van Aert op de voet volgen: "Ben toch benieuwd hoe een collega het gaat doen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8 reacties
Mathieu van der Poel zal wegprestaties Van Aert op de voet volgen: "Ben toch benieuwd hoe een collega het gaat doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert begint zaterdag aan zijn eerste klassieke voorjaar en het zal ons allemaal benieuwen wat de wereldkampioen in het veld vermag tussen al die kleppers op de weg. Ook Mathieu van der Poel is trouwens nieuwsgierig en gaat het allemaal nauwlettend volgend.

"Ik vind het wel mooi wat hij doet. Je moet mentaal toch redelijk sterk zijn en karakter hebben om die duurtrainingen opnieuw op te pikken en tegen mannen te koersen die al een hele winter niks anders doen dan duurtrainingen. Die koersen ook al een paar weken en dat moet je toch niet onderschatten", laat de Nederlandse topper optekenen bij 'Play Sports'.

"Ik ga zeker kijken naar de Omloop Het Nieuwsblad en de Strade Bianche. Ik volg hoe dan ook bijna alle wegwedstrijden, maar ben nu natuurlijk extra benieuwd hoe een collega het gaat doen. Het is wel leuk om te zien tot wat hij in staat is."

Maar wat gaat het geven qua resultaten? Da's heel moeilijk te zeggen, vind ik. In koersen als de Omloop denk ik wel dat hij kan meespelen. 200 kilometer, dat valt al bij al mee. Als ze doorkoersen ben je op 4,5 uur aan de meet. Dat kan nog wel, maar koersen boven de 260 kilomter zoals de Ronde en Roubaix dat is toch nog een ander niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties