Rob Peeters stopt en blikt terug op zijn mooiste moment: "Het heeft mijn leven als veldrijder veranderd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Rob Peeters stopt en blikt terug op zijn mooiste moment: "Het heeft mijn leven als veldrijder veranderd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rob Peeters kan vanaf vandaag aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven beginnen. De crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice heeft in de Sluitingsprijs van Oostmalle een punt achter zijn veldritcarrière gezet.

Peeters kreeg van de ploeg nog een aandenken (een collage, red.) aan zijn tweede plek op het WK in 2012. "Het is heel leuk om zo gewaardeerd en gesteund te worden", aldus Peeters bij zijn ploeg. "Ik ben dit jaar toch wel geschrokken van de aanmoedigingen van het publiek. Het doet heel veel deugd om te weten dat de mensen mij niet vergeten zijn. Het is mooi om op zo’n manier afscheid te mogen nemen."

WK in 2012

Zijn zilveren plak op het WK veldrijden van 2012 was ongetwijfeld het hoogtepunt uit zijn carrière. "Dat resultaat kwam toen niet uit de lucht gevallen", komt Peeters daarop terug. "Tijdens het seizoen stond ik twaalf keer op het podium, die zilveren medaille was de kers op de taart. Het heeft mijn leven als veldrijder veranderd."

"Voor mij is er een periode voor Koksijde en eentje na. Voor dat WK hield niemand rekening met mij en kon ik vrijuit koersen. Daarna werd ik veel meer in de gaten gehouden. De verwachtingen lagen hoger en daar heb ik het wel moeilijk mee gehad", besluit de crosser. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties