Veldrijden

Soete pakt mooie zege na pech Wout en Mathieu

Soete pakt mooie zege na pech Wout en Mathieu

De Rapencross in Lokeren leek al in de eerste twee ronden helemaal onthoofd. Van der Poel moest opgeven en Van Aert reed lek. Daan Soete pakte een van de mooiste zeges van zijn carrière.

In de eerste ronde zorgde een lelijke val er al voor dat Mathieu Van der Poel meteen moest opgeven. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook Wout Van Aert kwam de eerste paar ronden niet zonder kleerscheuren door. Hij kreeg te maken met een leegloper en moest van enorm ver terugvechten.

Intussen rook voorin Daan Soete (Sauzen Pauwels-Vastgoedservice) zijn kans. Hij trok ten aanval en werkte het grootste deel van de cross alleen voorin af. Achter hem kregen we met Van Kessel, Aerts en Aernouts drie jongens van Telenet-Fidea, terwijl ook Laurens Sweeck en Gianni Vermeersch aandachtig voorin koersten.

Achtervolgingsrace

Uiteindelijk kon Van Aert aansluiten bij Aerts, Vermeersch en Sweeck, met een dikke twintig seconden achterstand op Soete. Diens voorsprong bleef maar slinken tot ongeveer een negentien seconden, maar Van Aert moest afhaken en zo kreeg Soete toch een vrijgeleide. Hij pakte een van de mooiste zeges van zijn carrière.

Reacties 13 reacties

Gerelateerd nieuws