Marianne Vos moet in Superprestige Gieten het onderspit delven tegen jonge landgenote

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Marianne Vos moet in Superprestige Gieten het onderspit delven tegen jonge landgenote
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste manche van de Superprestige bij de dames is gewonnen door de Nederlandse Annemarie Worst. De renster van Steylaerts-777 was sterker dan haar landgenote en ex-wereldkampioene Marianne Vos.

Sanne Cant miste haar start in de eerste Superprestige van het seizoen en was meteen op achtervolgen aangewezen op onder meer Worst, Vos en Kaptheijns, de winnares van vorig jaar in Gieten. Vos had er duidelijk zin in en sloeg halverwege de cross een mooie kloof op de rest. 

Worst maakte de oversteek, bij de achtervolgers - met ook Cant - werd er constant van positie gewisseld. Maar op ruim twee rondes van het einde liet Worst haar landgenote Vos achter, op zoek naar de zege in Gieten. Vos kreeg daarachter het gezelschap van de Italiaanse Arzuffi en onze landgenote Loes Sels.

Vos toch nog tweede

Met een bonus van bijna 30 seconden ging Worst de slotronde in, daarachter werd het nog spannend omdat Vos en Sels bij Arzuffi kwamen. Vos pakte in extremis toch nog de tweede plek en verwees zo Arzuffi en Sels naar de derde en vierde plek. Dankzij haar zege is Worst ook de eerste leidster in de Superprestige veldrijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties