Mathieu van der Poel doet het zelfs op één been: "Dit had ik niet verwacht na gisteren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Mathieu van der Poel doet het zelfs op één been: "Dit had ik niet verwacht na gisteren"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van een blessure bij Mathieu van der Poel leek weinig sprake te zijn. De Nederlander flitste al in de tweede ronde grote concurrent Wout Van Aert uit het wiel en maakte er een indrukwekkende solo van.

Zaterdag waren er nog heel wat zorgen over de enkel van Mathieu van der Poel, maar daar leek de Nederlander weinig last van te hebben. "Het viel inderdaad heel goed mee", vertelde hij in het flashinterview. "Ik had vooraf gezegd dat ik niet super veel last had en ik heb mijn enkel voor de wedstrijd nog eens stevig ingetapet om niet het risico te lopen om hem nog eens om te slaan."

IJs leggen

"Ik had dus weinig last, maar ik had dit zeker niet verwacht na gisteren", aldus de Europese kampioen veldrijden. "Het uur na de val was het ergste voor mijn enkel, maar ik heb gisteren nog veel ijs gelegd. Vanochtend voelde ik dat de enkel redelijk oké was. Dat ik het niet voelde, is veel gezegd, maar niet dat het echt hinderde."

Er werd al snel gezegd dat van der Poel 'op één been won'. "Op één been was het zeker niet", wuifde de Nederlander dat nederig weg. "Ik kon mijn volle kracht benutten en Gieten is een parcours waar ik graag kom en goed rijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties