Nummer 3 Toon Aerts legt uit hoe hij ten val kwam en: "Denk niet dat ik met Mathieu en Wout meekon"

Redactie
| 10 reacties
Nummer 3 Toon Aerts legt uit hoe hij ten val kwam en: "Denk niet dat ik met Mathieu en Wout meekon"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts bevestigde opnieuw zijn goede vorm met een sterke prestatie en een derde plek in de Superprestige van Gieten.

"Ze waren met twee heel snel weg", vertelde Aerts na afloop bij Play Sports. "Ik was op kop vertrokken, maar ik maakte een foutje en zo verloor ik het spoor van Mathieu en Wout. Maar ik denk niet dat ik met hen mee had gekund", zei hij eerlijk.

Door een tuimelperte moest Aerts enkele plaatsjes toegeven. "Ik was op slicks gestart, maar ik rijd normaal niet graag op die banden. Ik kwam in wat stof terecht en ik verloor de controle over de fiets omdat ik minder grip had", legt hij zijn valpartij uit. "Ik reed recht op het pootje van een nadar en ik ging overkop. Ik verloor niet zo veel plaatsen, maar die twee mannen waren wel weg."

Tactisch gereden

Daarna was het een strijd voor de laatste podiumplek. "Ik was samen met Lars (van der Haar, red.) aan het proberen om de kloof te dichten, maar ze reden per ronde steeds meer weg. Daarna hebben we beslist om iets tactischer te rijden."

"Zo heb ik de rest nog afgeschud en ben ik nog derde geworden. Het is zoals ik voor de wedstrijd al zei: het is niet echt een parcours op mijn maat. Het is voor mij nu uitkijken naar de slijkcrossen", aldus Aerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties