Wout Van Aert is het niet eens met veldritkalender: "Dit moet dringend herbekeken worden"

Redactie
| 26 reacties
Wout Van Aert is het niet eens met veldritkalender: "Dit moet dringend herbekeken worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert gaat dit seizoen alleen vol voor het klassement van de Wereldbeker. Daarom past hij zaterdag ook voor de Superprestige in Boom. Bovendien vindt de wereldkampioen dat verschillende klassementscrossen niet in één weekend mogen vallen.

"Knap dat de UCI de Wereldbeker beetje bij beetje uitbreidt met onder meer de Verenigde Staten, een terugkeer naar Tábor, Pontchâteau en nu ook Bern", vertelt Van Aert in zijn column op WielerFlits.nl. "Absoluut geen afbreuk op het vlak van die uitbreiding. Alleen zou de Internationale Wielerunie zichzelf  moeten opleggen om in dat weekend geen andere klassementscross in te plannen."

Zaterdag wordt er gecrost in Boom, een dag later in het Zwitserse Bern. "Kijk, Lokeren-Gieten vorig weekend, dat was ook een verre verplaatsing. Maar daar kies je als renner zelf voor om al dan niet beide wedstrijden te rijden, want Lokeren behoort niet tot een klassement. Dat is Boom zaterdag wel. Mathieu van der Poel bijvoorbeeld focust vol op de Superprestige en zal in Boom niets aan het toeval overlaten."

Benadeeld

Al wil Van Aert niets afdoen aan de status van de Superprestige. "Versta me ook niet verkeerd: ik vind ook de Superprestige een mooi regelmatigheidklassement. Hetzelfde geldt voor de DVV Trofee. Maar door deze indeling van de kalender, worden de renners nog meer tot keuzes gedwongen. Dat kan niet de bedoeling zijn.  Voor geen van de drie partijen is dit een goede situatie", aldus de wereldkampioen. 

"Enerzijds worden deelnemers in de Wereldbeker nog té hoog beloond met pakken UCI-punten, anderzijds devalueert het zichzelf door de combinatie met andere klassementscrossen. Andere topwedstrijden, geen probleem. Maar nu zijn jongens die voor alle drie de klassementen gaan hoe dan ook benadeeld. Dit moet dringend herbekeken worden", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties