Veldrijden

Mathieu van der Poel reageert na goud ook op puntje van kritiek van vader Adrie: "Misschien heeft hij wel gelijk"

Mathieu van der Poel reageert na goud ook op puntje van kritiek van vader Adrie: "Misschien heeft hij wel gelijk"

Mathieu van der Poel snelde als vanouds naar de overwinning op het EK in Rosmalen en bewees zo dat het donderdag op de Koppenberg slechts één mindere dag was. "Wout begon erg sterk, maar misschien was dat mijn geluk."

In ronde 2 kwam van der Poel aansluiten bij zijn grote rivaal, om hem daarna snel achter te laten en naar het goud te fietsen. "Mijn start was eigenlijk niet zo slecht, maar door het gedrum verloor ik enkele plaatsen", analyseerde van der Poel bij Sporza.

"Wout vertrok snel, dus ik wist dat ik niet te lang moest treuzelen om achter hem aan te gaan. Hij begon erg sterk. Uiteindelijk was het mijn geluk, want misschien was hij zichzelf voorbijgereden. Toen ik erbij kwam, had ik het gevoel dat hij ook aan het afzien was."

Nederland domineert

"Het is nog wel mooi om hier in Nederland te winnen, met deze publieke belangstelling. Nederland heeft het in alle categorieën goed gedaan. Het is wel opvallend, vooral bij de vrouwen. Annemarie Worst is ook enkele keren met mij meegegaan naar het mountainbiken. Ze heeft stappen gezet en dat is toch wel indrukwekkend. Steeds meer jonge meisjes vinden de weg naar het veldrijden. Erg positief."

Vader Adrie van der Poel vond dat Mathieu donderdag op de Koppenberg het hoofd te snel liet hangen. "Misschien heeft hij wel gelijk", bekent de kersverse Europese kampioen. "Bij mij is het altijd alles of niets. Op de Koppenberg was het niets, maar vandaag veroverde ik gelukkig de trui."

Reacties 21 reacties

Gerelateerd nieuws