Veldrijden

Ook Wout Van Aert onder de indruk: "Zelden of nooit gezien... Het wordt steeds straffer met die kerel"

Ook Wout Van Aert onder de indruk: "Zelden of nooit gezien... Het wordt steeds straffer met die kerel"

Wout Van Aert moest zich op het EK in Rosmalen tevreden stellen met een 2e plek, de 9e al van dit seizoen. De wereldkampioen kon niet anders dan erkennen dat er opnieuw geen maat stond op Mathieu van der Poel.

Van Aert trachtte op de verrassing te spelen met een snelle start. "Het was een parcours waar je niet kon afwachten, maar van bocht naar bocht moest sprinten. Het was de enige kans om iets te doen", vertelde Van Aert bij Sporza. "Ik heb het geprobeerd, maar ik reed niet snel genoeg."

Van der Poel kwam al snel aansluiten. "Ik reed 2 rondjes op de limiet en hij kon al terugkeren. Maar dan pakt hij uit met een versnelling die ik nog zelden of nooit iemand heb zien doen. Het wordt steeds straffer met die kerel", kon er toch een lachje vanaf bij Van Aert. 

'Geen uitleg geven'

"Ik ben de enige die altijd een uitleg moet geven, maar dat ga ik vandaag niet doen. Mathieu was de beste. Hij is een verdiende kampioen. Ik heb gedaan wat ik kon", aldus de wereldkampioen. "Ik was naar hier gekomen om te winnen, maar je moet ook realistisch zijn: het zat er vandaag niet in."

Toon Aerts hekelde het snelle parcours, maar daar stemde Van Aert niet mee in. "Ze hebben hier een mooi parcours gemaakt, met veel bochten. En er waren ook enkele mooie zandstroken. Het was een crossparcours op niveau, want je kan niet verwachten dat ze hier ineens bergjes gaan maken", besluit Van Aert. 

Reacties 26 reacties

Gerelateerd nieuws