Beperkt programma voor Van der Poel in het voorjaar: "We gaan Mathieu niet als kanonnenvlees gebruiken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Beperkt programma voor Van der Poel in het voorjaar: "We gaan Mathieu niet als kanonnenvlees gebruiken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het Nederlandse praatprogramma Peptalk liet Mathieu van der Poel maandagavond uitschijnen dat hij in het klassieke voorjaar Gent-Wevelgem zal rijden. En dat mogelijk in combinatie met de E3 en Parijs-Roubaix. "Het programma zal heel beperkt zijn", zegt ploegleider Christoph Roodhooft.

Mathieu van der Poel zal niet alle klassiekers afwerken. "Zijn wegprogramma zal heel beperkt zijn", vertelt teammanager en ploegleider Christoph Roodhooft in HLN. "We zijn volop aan het werk. Voor Mathieu op woensdag 28 november op stage naar Spanje vertrekt, hopen we een programma rond te hebben."

Veel zal afhangen van hoe het deze winter verder verloopt. "Als Mathieu zoals voorzien een heel cross-seizoen afwerkt, zal zijn klassiek programma beperkter zijn", zegt hij. "Valt hij om een of andere reden uit, dan zal het programma uitgebreider zijn. Het komt er vooral op aan om een keer aan die klassiekers te beginnen."

E3 én Gent-Wevelgem

De E3 stond min of meer al vast. Maandagavond noemde de Nederlander ook Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. "De combinatie E3 met Gent-Wevelgem lijkt moeilijk", doelt Roodhooft op het feit dat er slechts één rustdag tussen zit. "Maar goed, als Mathieu dat gezegd heeft, dan kan het misschien. Maar we gaan Mathieu niet als kanonnenvlees gebruiken. We gaan hem niet opofferen voor een klassiek voorjaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties